Обавештење о епидемиолошкој ситуацији у нашој школи

Драги ученици, поштоване колеге, уважени родитељи, цењени новинари,

Обавештавамо вас да ће  по препоруци Епидемиолошке службе Института за заштиту јавног здравља у Крагујевцу од данас , 29. 10. 2020. године,  групе ученика који су прошле недеље слушали наставу у школи  бити  стављени у самоизолацију  14 дана, а настава  организована искључиво  онлајн   док  ученици друге групе ,за сад   настављају са редовним активностима у школи.

У овом тренутку потврђена је инфекција  вирусом  COVID19  код    7  ученика , 5 из одељења матураната  гимназије које су  од понедељка 26. октобра у самоизолацији   и још по једног ученика из два одељења трећег разреда . Указујемо на чињеницу да је од тренутка када је школа обавештена о првом инфицираном остварена интензивна сарадња са епидемиолошком службом и да смо у свему пратили њихове препоруке, као  и на чињеницу да смо се у школи придржавали свих препорука  ресорног Министарства.

Најбитније у овом тренутку је да су сви наши ученици добро.

Без жеље да оптужујемо указујемо на две битне чињенице: прва је да су наши ученици добро, друга је да се симптоматологија прво појавила код ученика четврте и треће године, што наводи на закључак да су се ученици заразили на прославама пунолетства,    окупљањима  у  локалима затвореног  простора са великим бројем присутних.

По систему спојених судова проблем се прелио на школу. Упућујемо апел јавности, а верујемо  у име свих школа – подржите нас у напорима да очувамо здравље наше деце. Од септембра 2020. године  школе су оне које улажу напоре да се примењују мере, а у тренутку искорака ван школе деца улазе у реалност у којој не важе иста правила. Нашој деци шаљемо двоструке поруке и збуњујемо их.

Са жељом да све који читају ово саопштење прати добро здравље,

У име колектива Средње школе

Директорка,

Сања Радојевић