Саопштење за јавност за дан 30. октобар

 Поштовани ученици, уважени родитељи, цењени новинари

Уместо да данашњи дан посветимо обележавању    сто година средњег  школства у Рачи и да са поносом истичемо чињеницу да  наша мала варош има један век стару традицију средњoшколског образовања, данас пред вама стојимо са информација које су изазвале велику пажњу јавности  да је  дошло до заражавања једног броја  ученика средње  школе  „Ђура Јакшић“. Тим поводом,  а са циљем потпуног и благовременог информиасања јавности вас обавештавамо:

Да су сви наши ученици добро, присутна је блажа клиничка слика код свих.

Позивамо све ученике наше школе који су у изолацији да се доследно придржавају ове мере како бисмо заједно превазишли даље ширење вируса;

Такође апелујемо на родитеље да испрате своју децу и омогуће доследну примену мере изолације;

У наредној  недељи планирамо да  наставу   реализијемо   на следећи начин:

Ученици  који су стављени у изолацију  14 дана свакако  ће   наставу  пратити од  куће.

Разматра се опција да ученици  који су ове недеље пратили наставу у школи  да је и следеће недеље такође прате у школи, ако епидемиолошки услови буду добри.

О начину реализације наставе  и  евентуално новим  мерама  обавестићемо  вас благовремено, путем сајта и ФБ странице школе.

Не одричемо се обележавања нашег јубилеја па ћемо тим поводом емитовати филм о Средњој школи у Рачи на локалној телевизији, као и путем нашег сајта и странице. Свечано обележавање  овако значајног  датума  остављамо  за боље епидемиолошке услове.

У име колектива Средње школе

                   Директорка,

               Сања Радојевић