У оквиру обогаћеног једносменског рада „Креативна учионица“ и изборног предмета Здравље и спорт одржана је радионица на тему „Пун тањир здраве хране“У одређеним периодима живота потребна је посебна пажња везана за исхрану, као и у периоду који називамо адолесценција или одрастање. За време овог веома важног периода раста и развоја сусрећете се са наглим и честим променама тежине, распореда масног ткива, висине, па и наглих промена енергије. Готово све ове промене могу бити проузроковане врстом и начином исхране. У то име и поводом Дана школе професорке Сања Микић и Александра Алексић осмислиле су занимљиву радионицу. Ученици су научено применили у пракси правећи воћне салате, сокове и декорације од воћа, a истовремено активност је имала креативни и забавни карактер.

______________________________________________________________________________

Поводом 23.новембра међународног Дана хуманости у нашој школи  осмислили смо низ активности у оквиру обогаћеног једносменског рада „Креативна учионица“. Заједно са професорком Сањом Микић ученици су дошли до идеје да се организује хуманитарна акција прикупања основних животних намирница и средстава за хигијену за децу којима је наша помоћ најпотребнија, а који су из осетљивих и социјално угрожених група под слоганом „Деца деци“.  Ученици подстакнути том идејом су израдили плакате и флајере као вид обавештења, поставили на видна места у ходницима школе и огласним таблама и тиме проширили акцију и мотивисали остале ученике да узму учешће. Остварена је сарадња са Ученичким парламентом, координатором УП Ђурђином Милошевић и одељењским старешинама који су помогли да ова акција успе. Посебним радионичарским радом прикупљену хуманитарну помоћ ученици су упаковали у пакете, који су уникатно и необично украсили. Успостављена је сарадња са Црвеним крстом Рача. Хуманитарни пакети биће достављени и  прослеђени корисницима и тиме им улепшати предстојеће празнике.

______________________________________________________________________________

У оквиру обогаћеног једносменског рада „Креативна учионица“  одржана је ликовно-калиграфска радионица  „Уметност лепог писања“. Ученици су лепим калиграфским словима исписивали мудре речи Јована Златоустог и Светог Саве. Изложба ученичких радова постављена је у холу школе.