Наставак средњошколског образовања: Зашто одабрати школу „Ђура Јакшић“ у Рачи?

Средња школа „Ђура Јакшић“ у Рачи и ове школске године спремно дочекује будуће средњошколце, нудећи им могућност да упишу неки од четири образовна профила:

  • Гимназија – општи тип – 4. степен образовања
  • Електротехничар информационих технологија – 4. степен образовања
  • Руковалац грађевинском механизацијом – 3. степен
  • Оператер грађевинских радова – 3. степен


ГИМНАЗИЈА – ОПШТИ ТИП


Уколико се определите за општу гимназију, добићете знања из свих предмета, што ће вам помоћи да се упишете на било који факултет, без додатних припрема, с обзиром да је учење природних, тако и друштвених наука подједнако заступљено.

Морамо се похвалити генерацијама и генерацијама наших бивших гимназијалаца, који су без проблема уписивали жељене факултете, завршавали их у року, велики број их је остао да ради на факултетима као што су Саобраћајни факултет у Београду, Факултет информационих технологија у Београду, Природно-математички факултет у Крагујевцу, Факултет инжењерских наука у Крагујевцу…

Из наше Гимназије су изашли бројни доктори наука, професори, лекари, економисти, правници, адвокати, програмери, инжењери и други стручњаци из најразличитијих научних области.


ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ИНФОРМАЦИОНИХ ТЕХНОЛОГИЈА


Уколико планирате да постанете ИТ стручњак, овај смер је свакако одличан избор за вас. Наставни план и програм нуди велики број предмета који прате савремене трендове у ИТ индустрији, као и израду апликација различитих намена.

Рачунарски кабинети које наша школа поседује су модерног типа и у њима се стичу знања чији опсег сеже ка светским трендовима у програмирању и изради најмодернијих апликација, користећи завидне и моћне програме типа: Висуал Студио, Висуал Студио Цоде, Андроид Студио, Унитy, итд.

Уз помоћ предметних наставника, ученици са лакоћом усвајају потребна знања из програмирања и других области знања, како би по завршетку школовања са лакоћом приступили некој од радних позиција при понуђеним ИТ компанијама на тржишту. Дугогодишња пракса показује да наши ученици успешно настављају са студирањем на ИТ смеровима факултета и виших школа.


РУКОВАЛАЦ ГРАЂЕВИНСКОМ МЕХАНИЗАЦИЈОМ

ОПЕРАТЕР ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА


О томе колико школа води рачуна о савременим тенденцијама запошљавања и потребама тржишта, од прошле школске године у школи постоји смер Руковалац грађевинском механизацијом.

С обзиром на тренутне потребе тржишта, овај смер је прави избор за ученике који не желе да упишу неко четворогодишње занимање и да се запосле одмах након завршене средње школе. Потребе за овим кадром су у Србији јако велике, а свега 4 школе у Србији, међу којима је и наша, нуди могућност будућим средњошколцима да упишу овај образовни профил, што гарантује и брзо запослење овог кадра.

Од ове школске године уводи се и смер Оператер грађевинских радова, на основу препоруке и потражње фирме „Предузеће за путеве из Крагујевца“, која је са школом склопила Уговор о дуалном образовању, што значи да ће ученици праксу обављати у поменутом предузећу уз накнаду путних трошкова и хонорара ученика, који по закону износи најмање 70% од минималне републичке зараде.


Зашто средња школа „Ђура Јакшић“ у Рачи треба да буде Ваш избор:
– Безбедност ученика нам је на првом месту
– У школи не постоје никакви облици насиља и ризичног понашања
– Општина Рача финансира превоз ученика из Раче и других места
– Школа ради само у првој смени
– Међуљудски односи у школи се темеље на дружењу, сарадњи, међусобном уважавању и поверењу наставника, ученика и родитеља
– Школа је опремљена најсавременијом компјутерском и другом техничком опремом, неопходном за квалитетно спровођење наставе
– Школа организује екскурзије и излете ученика, као и амбијенталну наставу
– У школи постоје бројне ваннаставне активности, путем којих можете изразити Вашу креативност и таленте
– Ученици наше школе су носиоци бројних медаља у различитим екипним и индивидуалним спортовима
– Школа сарађује са научним, културним и другим институцијама широм Србије.

Уколико желите да се у школи осећате сигурно, задовољно, образовано и награђено, онда смо ми прави избор за Вас.

Срдачни колектив, позитивна атмосфера и гостољубиви ученици вас очекују на упису!


Желимо вам много среће и знања на завршном испиту!


Колектив СШ „Ђура Јакшић“ из Раче